Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Διαμαρτυρία ∞G φίλων Ευλαμπίας για την μπουτίκ της κυρίας Μαίρης στα Εξάρχεια

-"Για πού το βάλατε με τα πλακάτ στα κεφάλια των σκύλων και τα κουδουνάκια προβάτων με τις μαύρες κορδέλες στους γατολαιμούς;"

-"Δεν μας ενοχλεί η κοροϊδία, γελοιοποιούμαστε για ιερό σκοπό. Όσοι πιστοί, προσέλθετε."

-"Είναι δυνατό να σας πάρει κανείς στα σοβαρά έτσι όπως περιφέρεστε, και να επιτύχετε ποτέ τίποτα; Ξέρω πού πάτε, στη Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, να διασώσετε την τελευταία παλιά μπουτίκ που απέμεινε και που τώρα την κλείνουν οι Κινέζοι. Είναι δυνατό να πιστεύετε ότι με τέτοια σύναξη και περιβολή θα συγκινηθεί ανθρώπου νους και ...;, "

-"Δεν μας αφορά των ανθρώπων κινέζων ο νους, εμείς θα φωνάξουμε «Βοήθεια» για τα πενήντα χρόνια ιστορίας του μαγαζιού, που είναι το μοναδικό και το τελευταίο που έχει απομείνει, που λεηλατήθηκε έως βελόνας τον Δεκέμβριο 2008 και κάηκε ολοσχερώς τον Δεκέμβριο 2015, που το ωραίο κτίριο ως κληροδότημα δεν μπορούσε να πουληθεί όπως το μισό κέντρο της Αθήνας, αλλά νοικιάστηκε για 100 χρόνια σε Κινέζους να το κάνουν airbnb, και που αυτοί κλείνουν την μπουτίκ, γιατί έτσι γουστάρουν. Εμείς θα ουρλιάξουμε για την μπουτίκ της κυρίας Μαίρης,  το substituens και το substituendum, και όποιοι κατάλαβαν."

-"Ανδρονίκηηηηηηη, το λεξικό! Άρχισε πάλι τα λατινικά."

-"Μην την εξιτάρεις, Πολυάννα μου. Θα μας φάνε τα αγριόσκυλα. Εννοεί ότι η μπουτίκ είναι και το υποκατάστατο άλλων σημαντικών πραγμάτων που συνεχίζουν να χάνονται."

-"Εντάξει, εμείς θα το λύσουμε το ψευδοζήτημα, επενδύσεις ή κατάρρευση; Και πάρε την υστερική λουλού από τα πόδια μου, θα της ρίξω τον Ίγκελ στα κοτσίδια της!"

-"Φόρα τις γαλότσες για κάθε περίπτωση και πάμε. Επενδύσεις και σεβασμός θα κραυγάσουμε." (Ανδρονίκη έφα)

-"Εμείς για την μπουτίκ τρέχουμε, φτιάξαμε και τραγούδι, τα άλλα είναι δικά σας. Et bien, allons-y les enfants, φύγαμε!"