Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Φιλειρηνικές διαμαρτυρίες ∞G Ωχ! Ευλαμπίας για ανεμβολίαστους, εμβολιασμένους, κρούσματα και εμπόλεμους

-"Ησυχία, βλέπω. Πού πήγαν όλοι;"

-"Στο καταφύγιο για συμπαράσταση στον φίλο ουκρανικό λαό".

-"Δεν έχουμε καταφύγιο. Εκτός και αν πρόλαβαν σε τέσσερις μέρες και άνοιξαν λαγούμι οι ζηλωτές της ανυποταξίας".

-"Τους έστειλα στο υπόγειο της κυρίας Μπίας που με είχε τρελάνει ότι θέλει κάποιον να της το καθαρίσει".

-"Η αγέλη θα το καθαρίσει;"

-"Δεν ξέρω, πάντως η κυρία Μπία ενθουσιάστηκε και όση ώρα παρακολουθώ την κίνηση από το πίσω μπαλκόνι, συνέχεια ανεβοκατεβαίνει με δίσκους και δισκάκια με λιχουδιές".

-"Αααααα, να' τα τα καλά παιδιά. Μα τι τους έχει κρεμάσει των ζωντανών; Αυτή είναι η σουηδική σημαία. Άλλα με την ουκρανική, άλλα με τη σουηδική".

-"Ε ναι, είναι, λέει, μία αινιγματική αλληγορία, διότι και οι δύο είναι κίτρινες μπλε. Σημασία δεν έχει το σύμβολο, αλλά η ειρήνη στον κόσμο, λέει. Γι' αυτήν πάντως φαίνεται να αποτελεί τεράστιο αίνιγμα αυτή η σύμπτωση χρωμάτων. Κατά τα άλλα αυτήν τη στιγμή τους διαβάζει τις σκέψεις της περί θεωρίας των ∞G Ωχ! Σου το λέω, γιατί μια ψιλοματιά έριξα στη χαρτούρα όσο έπλενε τη μουσική λουλού απόντος του συνθέτη που το απαγορεύει".

-"Ωχ!"

-"Ακριβώς. Συνοπτικά, λοιπόν: όταν ακούει για στρατιωτικά δώρα συμμάχων υπέρ της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των λαών και του ανθρώπου, κραυγάζει με οδύνη Ωχ!, όταν ακούει για μη ανάμειξη και διακινδύνευση της ακεραιότητας του έθνους υπέρ των δικαιωμάτων των λαών και του ανθρώπου, κραυγάζει με τρόμο Ωχ!, όταν ακούει ότι οι ρωσικές δυνάμεις διψάνε, πεινάνε, χάνουν τον δρόμο, κραυγάζει με κλαυσίγελω Ωχ!, όταν ακούει ότι μπαίνουμε σε περίοδο ψυχρού πολέμου, κραυγάζει με αγανάκτηση τριακονταετή Ωχ!, όταν ακούει μεταφορές και μιμήσεις μελοδραματικών κρουσματοαφηγήσεων στο πεδίο των αμάχων και των στρατιωτών ουκρανών και ρώσων, ουρλιάζει Ωχ! Ωχ! Ωχ!, και άλλα τέτοια πολλά. Πάντως δεν την κόβω και πολύ επιμελή τον τελευταίο καιρό. Πολλές στιβάδες ψέμα, λέει, αν γίνει κάτι της προκοπής, πρέπει πρώτα να ξεσκονίσουν το ψέμα όλοι, γιατί ο κόσμος με τα άλλα αντί άλλων θα αποκτηνωθεί από τη βλακεία".

-"Πράγματι. Αλλά και πώς να παραδεχθούν όλοι ότι θέλουν να την κάνουν ευκολότερη την όποια αλλαγή με συνεχή πλασέμπο χωρίς να ρίξουν τα μούτρα τους;"

-"Ώρα να το διαλύσωμε, που έλεγε και η γιαγιά της στη βραδινή βεγγέρα, μου είπε προχθές".